De glada U-16-segrarna Sanna Madestam och Elsa Malmberg från Hylte/Halmstad VBK efter onsdagens match på Tylösand. Foto: Robert Boman

Guldseger för halländsk duo i beachvolleyboll-SM

Publicerad

Hylte/Halmstadduon Sanna Madestam och Elsa Malmberg fick ställa sig på prispallens topp under onsdagens beachvolleyboll-SM på Tylösand. De lyckades kämpa till sig guldet i U16-klassen.

– Fantastiskt, det känns så himla bra! Vi trodde nog inte vi skulle få en sådan här chans. Det här är bara andra gången vi spelar tillsammans och på SM förra året kom vi nia, så vi hade inte så stora förhoppningar på medalj. Men vi har tränat mycket och det har uppenbarligen gett resultat, säger de båda tjejerna i ett pressmeddelande.

Segersiffrorna mot Emilia Saxne från Kronan VBK och Philippa Tinnert från Engelholms VS blev 21-11, 21-12.

Beachvolley-SM 2020 genomförs 26 juli till 2 augusti på Tylösand. Evenemanget är corona-anpassat, bland annat genom det inte finns någon publik och att endast deltagare är välkomna. Tävlingarna avgörs på ett avgränsat och inhägnat spelområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.