Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet förklarar chefläkaren Helena Gladh hur det är tänkt att de nya rutinerna på Hallands sjukhus ska underlätta för anhöriga som vill säga farväl av en närstående. Foto: Region Halland/SVT

Hallands sjukhus underlättar för besök hos döende

Publicerad

I de fall där en patients död har varit väntad har anhöriga, under hela pandemin, haft möjlighet att besöka sjukhusen i Halland för ett sista farväl – trots besöksförbudet. Men det har varit svårare att ge samma möjligheter för patienter som har avlidit mer plötsligt och därför har nu Region Halland infört nya rutiner.

De nya rutinerna infördes den 22 oktober på sjukhusen i Halland på efterfrågan av såväl patienter, anhöriga som sjukhuspersonal. Det gäller samtliga patienter som befinner sig i livets slutskede – även de som är smittade av covid-19.

– Anhöriga och närstående till patienter är en stor tillgång, säger Helena Gladh, chefläkare på Hallands sjukhus.

Klicka på klippet för att se chefläkaren Helena Gladh förklara hur det är tänkt att de nya rutinerna ska underlätta för anhöriga som vill kunna ta ett sista farväl av en närstående.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet