Foto: SVT/Arkivbild

Hallandsderby i hockeyettan

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen är det dags för Hallandsderby i Hockeyettan när Hanhals tar emot Halmstad.

– Vi har inte så många derbyn i den här serien så det är alltid speciellt med ett derby, säger Hanhals lagledare Anders Rybrink.

Det är två lag som slåss för att ta sig upp i tabellen när Hanhals ställs mot Halmstad under lördagen i Hockeyettan. Inför Hallandsderbyt ligger Halmstad på sjätte plats och Hanhals på åttonde.

Nu hoppas hemmalaget på en publikfest.

– Vi hoppas på det. Man vill alltid ha mycket publik och nu är det en lördagsmatch så vi hoppas att derby ska locka mycket publik, säger Anders Rybrink, lagledare för Hanhals A-lag.

Är det speciellt med ett derby?

– Vi har inte så många derbyn i den här serien. Det närmaste vi har är Halmstad och det blir ju speciellt, säger Anders Rybrink.

LÄS MER: Hanhals kungliga svit

Hanhals har fem poäng upp till Halmstad men Anders Rybrink tror att laget har goda chanser till en seger.

– Vi har haft lite oflyt med mycket skador där vi fått låna in spelare. Men nu börjar det ljusna i tunneln.

Vad krävs för att slå Halmstad?

– Att vi spelar vårt spel som vi gjorde när vi hade friska spelare. Det låter klyshigt men om vi gör en hård arbetsinsats så vet vi att vi är svårslagna.

LÄS MER: Halmstad starkast i Hallandsderbyt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.