Marie Axtelius, regionchef på Företagarna Halland. Foto: TT/Privat

Halländska företagare känner viss oro kring Brexit

Uppdaterad
Publicerad

Halländska företagare som handlar med Storbritannien följer spänt Brexitförhandlingarna.

– En oro finns alltid och det är ingen som riktigt vet hur det kommer att bli, säger Marie Axtelius, regionchef på Företagarna Halland.

Storbritanniens utträde ur EU, Brexit, ser ut att närma sig. Men det är svårt att förutspå hur det kommer att påverka halländska företag.

– Det är klart att det kan hämma investeringsviljan och viljan att anställa, säger Marie Axtelius, regionchef på Företagarna Halland.

Hon menar att det aldrig varit så svårt att förutse vad som kommer hända på världsmarknaden.

– Det känns som att alla parametrar är ställda på ända. Brexit kan sänka börsen men lika gärna höja den, säger Marie Axtelius.

Krångligare och dyrare

För halländska företagare som handlar med Storbritannien kommer Brexit framförallt innebära att det blir krångligare och dyrare, menar Marie Axtelius.

– Det blir lite mer arbete med papper, tullar och annat, säger hon.

Planen är att Storbritannien lämnar EU den 29:e mars men Marie Axtelius tvivlar på att det blir så.

– Mot ljuset på vår egen situation vi har nu i Sverige är det väl inte helt otippat att det blir långdraget. Det är ett jättebeslut och de vet inte heller riktigt vad konsekvenserna blir, säger hon och fortsätter:

– Jag har svårt att se att någon kommer att gynnas av det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.