Tylösand Aquathlon and Swim var betydligt soligare i fjol än i år. Foto: Lars Stålnacke

Hallänningar vann Tylösand Aquathlon and Swim

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen arrangerades för andra gången någonsin Tylösand Aquathlon and Swim. Trots det trista vädret bjöd loppet på en riktig folkfest för både publik och deltagare. Båda segrare var halländska.

På damsidan vann Lena Trillelv från Varberg med sluttid på 2 timmar och 8 minuter. Det placerade henne även på en femte plats på unisexsidan.

Även på herrsidan blev vinsten halländsk genom Fredrik Schriever-Ablen från Halmstad. Han tog hem tävlingen på 1 timme och 53 minuter, på håret innan tvåan Andreas Höje som kom i mål fyra hundradelar efteråt.

300 deltagare

Loppet riktar sig till såväl nybörjare som motionär och elit. Loppet inleds med simning och avslutas därefter med löpning. Tävlingen är sanktionerad av Svenska Triathlon Förbundet och Svenska Simförbundet. Själva tävlingsklassen består av två kilometer simning i öppet vatten i Tylösandsbukten med avslutande 21 kilometer Löpning. Simstarten till Aquathlon- och Sim-tävlingen skedde samtidigt från stranden i Tylösand kl. 10:00.

Totalt deltog 300 vuxna och barn i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.