Foto: Arkivfoto: Pressbild Paul Baumann

Halmstad Hammers klara för hockeyettan

Publicerad

På onsdagskvällen var det kniven mot strupen för Halmstad Hammers. Laget var piskat att ta minst en poäng för att inte ramla ur hockeyettan.

Halmstad har en tung säsong bakom sig. Från att förra året ha krigat om en plats i kvalet mot Hockeyallsvenskan till att i år kämpa för att inte ramla ner i division 2.

LÄS MER: Nu inleds Hammers ödesresa

Vinna eller försvinna

I grundserien av division 1 hamnade Halmstad sist och var därför tvungna att inleda det negativa kvalspelet för att säkra en plats i hockeyettan kommande säsong.

Inför kvällens bortamatch mot Kalmar låg Hammers tvåa i kvalserien, på samma poäng som ettan Mjölby.

För att säkra ett nytt hockeyettan-kontrakt krävdes det därför att Hammers skulle ta minst en poäng. Detta eftersom endast seriesegrarna är garanterade att få en plats i hockeyettan kommande säsong.

Ledning hela matchen

Hammers såg starka ut starka genom hela matchen. I andra perioden hade laget en betryggade 3-0-ledning. Spänningen skulle dock komma i tredje när Kalmar reducerade till 3-1.

Men närmare än så kom de rödklädda smålänningarna inte. Halmstads spelare och tränarstab kan nu dra en lättnadens suck över att de spelar kvar i hockeyettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.