Halmstad kommun varslar chef efter uppmärksammad protestvideo

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad kommun varslar nu en chef om uppsägning, efter turerna kring den uppmärksammade protestvideon med personal och brukare inom daglig verksamhet.

Det var i februari som personal och brukare inom daglig verksamhet medverkade i en protestvideo emot planerade schemaändringar. Videon lades ut på sociala medier och fick stor uppmärksamhet.

Initialt stängdes medarbetare som varit med i filmen av från sina tjänster. När de, efter utredning, fick återgå till arbetet stängdes istället en chef av i fem veckor.

Nu har kommunen utrett chefens agerande och kommit fram till att varsla chefen om uppsägning, rapporterar Hallandsposten. Cecilia Wärnestål, HR-chef för kommunens utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltning, bekräftar beslutet, men vill för SVT inte ange skälen.

I klippet berättar influencern Caroline Arvidsson varför hon gjorde protestvideon tillsammans med medarbetarna på daglig verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.