Sebastian Atas, Victor Sjöström och Victor Broberg har gjort en låt tillsammans med Per Gessle. Foto: Privat

Halmstadtrio släpper VM-låt med Gessle

Uppdaterad
Publicerad

Tre Halmstadkillar med förkärlek för elektronisk musik hörde av sig till Per Gessle med en undran om samarbete. Nu, fyra år senare, står de tillsammans bakom den officiella låten till bordtennis-VM i Halmstad.
– Det är lätt att jobba med Per. Han skiljer sig från vårt sound men är alltid öppen för att hitta på nya grejer, säger Sebastian Atas.

VM-låten ”Name you beautiful” kommer att spelas otaliga gånger när bordtennis-VM kickar igång i slutet av april.

Texten är skriven av Per Gessle – och för musiken står Halmstadkillarna Sebastian Atas, Victor Sjöström och Victor Broberg.

Allt började för knappt fyra år sedan när Sebastian Atas slängde iväg ett mejl till Per Gessle för att höra om han var intresserad av ett samarbete.

– Han var taggad och ville ses – så vi tog med honom till studion och jammade lite.

Killarna från Halmstad sysslar vanligtvis med modern och elektronisk musik men kunde möta Gessle i ett nytt sound, berättar Sebastian Atas.

– Vi kommer från två olika världar, men när man är villig att mötas kan man skapa något jäkligt häftigt, säger Sebastian Atas.

”Dålig koll på pingis”

Låten som numera fungerar som VM-låt var ursprungligen tänkt för Melodifestivalen, men tiden sprang iväg och de bestämde sig för att satsa på VM istället.

Men exakt hur mycket det betyder att ha skapat en låt till ett mästerskap är svårt att säga.

– Hade det varit en låt till fotbolls-VM hade man förstått hur stort det är. Men jag har dålig koll på pingis. Det enda jag har att relatera till är att man brukade spela rundpingis i skolan, skrattar Sebastian Atas.

Pingis-fan

Någon som däremot lär följa mästerskapet är Per Gessle.

Det är snart dags för pingis-VM i Halmstad där du skrivit den officiella låten. Ska du se någon match i Halmstad arena?

– Jag hoppas det. Jag har alltid varit pingis-fan. Jag kommer ihåg SOC-pingisen som gick i Halmstad ett år när jag var liten. Jag fick inte tag på någon spelar-autograf men däremot Bengt Grives! Vad sägs om det!? Jag har den fortfarande, säger Per Gessle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Per Gessle

Mer i ämnet