Foto: SVT

Han drömmer om musikallivet

Publicerad

Jack Johansson sliter för att uppnå sin dröm: Att bli musikalartist.

19-årige Jack Johansson från Laholm vet vad han vill göra med sitt liv. Varje dag svettas han i danslokalerna på Balettakademin i Göteborg för att nå sitt stora mål; att jobba som musikalartist.

Det är förmiddag på balettakademin i Göteborg och benen värker och blodet pumpar. För Jack Johansson från Laholm har det andra hårda danspasset för dagen har just börjat. För bara några veckor sedan flyttade han till Göteborg för att studera på musikallinjen, men han känner redan att han hittat rätt.

– Jag längtar till skolan varje dag. Det är fantastiska människor som går här och jag känner redan att jag har utvecklats.

Blev Mr Gay i somras

Men under hösten kan det bli tufft för Jack att fokusera 100 procent på sin utbildningen. För en månad sen vann han nämligen tävlingen Mr Gay Sweden, en skönhetstävling för homosexuella som tidingen QX anordnar varje år. Finalen avgjordes under pridefestivalen i Stockholm och vinsten innebär en del modelljobb för Jack framöver. Vem som nominerade honom till tävlingen vet han inte och det var inte självklart att han skulle ställa upp.

– Det är ju ganska töntigt med skönhetstävlingar. Går man in i en sådan tävling ska det vara självklart att man gör det med ett mål. Mitt mål är att nå ut till ungdomar och säga att du duger som du är.

Hård konkurrens om jobben

Det är ändå dans och musik som Jack vill ägna sitt liv åt. Men det krävs långa och ibland tuffa dagar på skolan med dans, fyspass och sånglektioner för det är en minst sagt tuff branch han gett sig in i.

– Det är lite jobbigt att tänka på det för 70 procent av alla utbildade musikalartister är ju arbetslösa. Men det är bara att sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.