Se Hans Klaive berätta om attacken, och Karl-Inge Johansson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, bemöta problemet. Foto: SVt/TT

Attackerande fåglar skapar omfattande problem i centrala Varberg

Publicerad

Mitt under semestermånaderna kantas nu sommarstaden Varberg med attackerande fåglar som norpar åt sig mat. På torget är problemen så omfattande att folklivet påverkas Hans Klaive är en av dem som blivit attackerad.
– De anfaller bakifrån och dänger till mig i huvudet med vingen. Jag hatar dem, säger han.

Fåglarna tar verkligen plats i centrala Varberg den här sommaren. Detta är något som man från kommunens sida säger sig vara medveten, men menar att det inte finns något konkret de kan göra åt saken.

– Vi kan ju inte gå ut och skjuta hela måsbeståndet, säger Karl-Inge Johansson, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Varbergs kommun.

– Vi får lära oss att leva med fåglarna och acceptera att de finns i miljön och se till att inte mata dem, tillägger han.

Polisanmälan mot fågel

I juni månad valde en person att polisanmäla fågeln som attackerade och tog personens glass, något som kommunen känner till.

– Jag kan bara lyckönska poliserna på sin jakt efter förövaren och hoppas de får fatt i den, säger Karl-Inge Johansson.

En av dem som drabbats av fåglarnas framfart i Varberg är Han Klaive. För SVT Nyheter Halland berättar han hur han blivit anfallen bakifrån av fåglar, mitt inne i staden.

– Jag hatar dem, säger Hans.

Hör Hans Klaive berätta mer om sin upplevelse av fåglarna i Varberg i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varberg

Mer i ämnet