Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När många företag tvingas varsla går företaget HMS i Halmstad mot strömmen och nyanställer. Hör Bartek Stelmasiak Candell, General Manager på HMS Anybus, berätta mer. Foto: SVT

Här är Halmstadföretaget som går mot strömmen – nyanställer trots orolig arbetsmarknad

Uppdaterad
Publicerad

Andra företag tvingas varsla och lågkonjunkturen står för dörren – trots det väljer företaget HMS i Halmstad att nyanställa ett 20-tal tjänster. Här finns istället en annan oro – att hitta personal.

I klippet ovan berättar företaget varför de väljer att nyanställa under en orolig arbetsmarknadskonjunktur.

– Att sitta och vänta på bättre tider är inte ett alternativ, säger Bartek Stelmasiak Candell, General Manager på HMS Anybus.

Allt färre hittar jobb

Under december månad hittade 493 arbetsökande i Halland jobb. Det är den lägsta månadssiffran på flera år.

Men en orolig arbetsmarknad är inget som bekymrar det börsnoterade företaget HMS i Halmstad. Enligt dem har 2022 varit ett bra år, och framtiden ser ljus ut.

Enkelt förklarat utvecklar företaget produkter som får industriell utrustning att kommunicera. Något som kräver kompetenta ingenjörer – vilket det inte finns ett överflöd av, enligt företagsledningen. Speciellt inte när andra företag också konkurrerar om samma arbetskraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.