Det nybyggda äldreboendet Olsgården som ligger vid infarten till Oskarström vann byggnadsnämndens arkitekturpris 2016. Foto: Sandra Haak/Halmstad kommun

Här är Halmstads finaste byggnad

Uppdaterad
Publicerad

Här är Halmstads finaste byggnad. På lördagen utsågs Olsgården i Oskarström till vinnare av byggnadsnämndens arkitekturpris 2016.

Det nybyggda äldreboendet Olsgården som ligger vid infarten till Oskarström vann byggnadsnämndens arkitekturpris 2016. Fyra bidrag var nominerade och vinnaren utsågs av byggnadsnämndens ledamöter.

Med stark inlevelse och respekt för både de boendes och personalens behov och med en finkänslighet för rummens proportioner har arkitekt och byggherre lyckats skapa en arkitektonisk pärla som appellerar till brukarnas kreativa sidor, inbjuder till mänsklig samvaro och som ger begreppet äldreboende en helt ny klang,” skriver juryn i sin motivering.

– Det är omtumlande, jag har ju gått i pension så detta var sista chansen att få ett pris. Har jobbat som arkitekt i Halmstad i 40 år så yes! Äntligen, säger arkitekten Stellan Eriksson till P4 Halland.

”Smälter väldigt väl in”

Kjell Helgesson (C), berättar för P4 att det var svårt att utse en vinnare.

– Alla nomineringar vi får in i nämnden är bra. Olsgården smälter väldigt väl in i sin arkitektur med landskapet runt omkring. Det är den helhetsbilden med fastigheten som vi i nämnden tycker är intressant, säger han till P4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.