”Det är något som förändrar den trista vardagen vi har nu”, säger åskådaren Anna-Greta Johansson från Våxtorp. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Här får 70-plussare teaterunderhållning på sin egen tomt

Publicerad

Det var längesen vi kunde gå på traditionell teater. Men nu när flera äldre fått sitt vaccin har det sakta men säkert börjat hållas föreställningar i mikroformat. Teater Halland har sedan en tid tillbaka arrangerat gratisföreställningar hemma i trädgården hos 70-plussare, något som visat sig vara populärt.

– Det är fantastiskt att få se lite liveteater och inte bara titta på tv, i sin padda eller mobil. Och att komma ut och inte bara hålla sig inomhus som vi gjort mycket, säger Liselotte Vejklint i Skummeslövsstrand, som beställt två föreställningar på sin tomt för sina jämnåriga promenadkompisar.

Teater Halland uppräder i trädgårdar och på tomter runtom i hela länet. Max åtta personer får vara publik.

Coronapandemin
Anna-Greta Johansson från Våxtorp, Marianne Sandström från Mellbystrand och Gunilla Paulsson från Laholm är promenadkompisar. För första gången på länge har de fått se en teaterföreställning live. Foto: Kristian Åkergren/SVT

I klippet får du följa med på föreställningen i Skummeslövsstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet