I klippet ovan får du se när Emma Kaudern och Freja Wallmander kör ett race samt veta mer om projektet. Foto: SVT

Full fart när barn med funktionsvariationer fick lära sig cykla tvåhjuling

Uppdaterad
Publicerad

Det var full fart på schemat för barn med funktionsvariationer när intresseorganisationen FUB Stockholm, besökte Tingbergsvallen i Kungsbacka med sitt projekt ”Jag kan cykla”.

– Vi har ett strukturellt problem med att vi tänker att barn med intellektuell funktionsnedsättning cyklar på trehjuling. Så behöver det inte vara, säger Bengt Lyngbäck, projektledare.

Det treåriga projektet ”Jag kan cykla”  finansieras av Allmänna arvsfonden och hittills har det arrangerats läger i större städer som Göteborg och Stockholm. Nu var de för första gången på besök i Kungsbacka.

– Vi kommer gärna dit där det finns cyklister som vill lära sig cykla eller vara med på aktiviteter och vi samarbetar med den lokala FUB-föreningen som hjälper till med rekrytering till kursen.

Se barnen köra race och kolla in specialcykeln som lär barnen hitta balansen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.