Följ med SVT in när Länsstyrelsen inspekterar Gekås i Ullared.

Här gör länsstyrelsen tillsyn på Gekås i Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Den nya pandemilagen trädde i kraft 10 januari och sedan dess har tillsynshandläggare länsstyrelsen i Halland haft bordet fullt. SVT Nyheter Halland följde med när inspektioner gjordes på varuhuset Gekås i Ullared.

Butiksägare och verksamhetsbedrivare är sedan i våras hårt ansatta. Nu har en ny tillfällig lag börjat gälla, som kraftigt begränsar hur många besökare som kan vistas på samma ställe samtidigt.

För att se till att verksamheterna följer reglerna ska Länsstyrelsen göra regelbundna kontroller. Tillsynerna har som huvudsyfte att informera och ge uppmaningar till verksamheter, men kan, ifall lagen inte efterföljs trots uppmaning, leda till att de stängs ner. Vi på SVT Nyheter tog följe på ett par tillsynshandläggare när varuhuset Gekås i Ullared skulle inspekteras. Butiken blev godkänd under inspektionen.

I klippet nedan får du kort sammanfattat vad den nya pandemilagen innebär.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet