Klara. Se HK Aranäs fira kvalplatsen till högsta handbollsserien.

Här skrivs handbollshistoria – efter mål i matchens sista sekund

Uppdaterad
Publicerad

I sista sekunden i det som kunde ha blivit säsongens sista match kom segermålet. Nu kan nykomlingen HK Aranäs gå raka vägen upp i Handbollsligan.

– Vi är starka på hemmaplan, säger tremålsskytten Johanna Zaman.

I fjol ramlade Kungsbackaklubben HK Aranäs herrlag ur högsta ligan. Då gick samtidigt damerna upp ett snäpp och har i år spelat som nykomlingar i Allsvenskan, handbollens andradivision.

– Målsättningen har varit att hålla oss kvar i serien, men på längre sikt är visionen vi ska spela i högsta serien inom en tre årsperiod, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

Starka på hemmaplan

Men nu har laget alltså chans att ta sig upp i högsta serien redan nu. Detta efter vinsten mot Tumba HBK i sista seriematchen. Med en sekund kvar stod det 19-19. Då sköt Tilda Palm in segermålet. En sekund senare gick slutsignalen och med hjälp av resultaten i andra seriematcher stod det då jklart att det nu blir kval till  handbollsligan i fem matcher mot Skövde.

– Efter målet var det bara fokus på att springa hem igen. Men efter signalen ropade de till oss att vi är klara för kval, säger tremålsskytten Johanna Zaman.

Och hur går det nu i kvalet tror du?

– Det blir tufft. Men det är klart att vi kan vinna. Vi är starka på hemmaplan, säger Johanna Zaman.

Starka på hemmaplan. HK Aranäs får nu möta Skövde i kval över fem matcher med start på hemmaplan om en och en halv vecka.

Halländskt i herrkvalet

Även på herrsidan blir det ett halländskt lag i kvalet till Handbollsligan och det är HK Varberg som redan inför sista omgången i helgen var klar tvåa i Allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.