Sekunderna innan hela gänget ska springa ner i vattnet. Foto: Helena Selander

Här välkomnar varbergsborna advent med isande dopp

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad arrangerades under söndagen det så kallades juldoppet i Varberg. Tillsammans sprang sjuttio modiga lokalbor och besökare ut i det kyliga vattnet för att fira första advent.

Vid lunchtid på söndagen, efter en kvarts uppvärmning på stranden, sprang deltagarna ner i  det femgradiga plurret vid Barnens badstrand. Därefter väntade rykande varm glögg och lotteri.

– Svalkande och uppfriskande. Härligt julbad. Kunde varit kallare, säger deltagaren Martin Andersson.

”Stort intresse”

Juldoppet har blivit en tradition i Varberg och är en avknoppning från det årliga Påskdoppet som initierades i samband med att staden firade 200 år som kurort 2011.

– Jag tycker det är jätteroligt när det händer saker under vinterhalvåret i Varberg och att det finns ett stort intresse, både från de som badar och de som tittar på. Det tycker jag att vi ska värna om, säger Helena Selander, projektledare för juldoppet.

I klippet ser du när alla rusar ner i havet.

Uppvärmningen på stranden. Foto: Helena Selander

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.