Till vänster: räddningstjänsten kämpar för att få upp hästen ur leran. Till höger: Alexandra Kronqvist, hästens ägare, hittade sin häst och slog larm. Foto: Räddningstjänsten/Privat

Häst satt fast i lera – ska nu må bra

Uppdaterad
Publicerad

En häst fastnade i lera på fredagsförmiddagen utanför Halmstad. Efter en insats på över en timme med bandvagn kunde hästen räddas ur leran.

– Klart jag blev jätterädd, säger hästens ägare Alexandra Kronqvist.

Det var vid 09.07 som larmet kom in till SOS Alarm. Olyckan ska ha skett i Jonstorp, öster om Halmstad.

– Hästen har gått ner sig så pass mycket att man ser endast huvudet, halsen och lite av frambenen. Vi tar hjälp av en bandvagn för att få upp hästen, säger inre befäl vid Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten bekräftar att hästen är uppe ur leran runt 10.20 under fredagsförmiddagen. Hästen behövde aldrig åka med djurambulansen.

Ägaren hittade hästen

– Klart jag blev jätterädd. Det första jag gjorde var att ringa pappa och räddningstjänsten. Sen hoppade jag ner i leran för att se till så huvudet inte låg i leran, berättar Alexandra Kronqvist, hästens ägare.

Hästen, Mahdieh som hästen heter, tillhör rasen arabhäst och är tolv år.

– Men jag har haft henne i åtta år så hon är ju en del av mitt liv. Men alla grabbarna från räddningstjänsten gjorde ett grymt jobb. Allt gick så bra, säger Alexandra och tillägger:

Foto: Privat

– Nu när det har regnat så mycket har leran blivit farlig för dem. Jag kommer stängsla in hagen så något sånt här aldrig kommer kunna hända igen, usch.

Nu väntas ett bad och ompyssling för hästens del.

– Ja, hon ska nu må förhållandevis bra. Hon har ont i bakbenet med annars ska det vara okej, säger Alexandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.