Anton Karlsson, ordförande för SSU Halland, berättar om tiden efter hatstormen och vad det fört med sig. Foto: SVT

Hatstorm gav uppsving i medlemskap – hör SSU Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Rasistiska påhopp och andra kränkande kommentarer blev resultatet när SSU Hylte la ut en bild på den nya styrelsen i sociala medier. Nu ungefär ett år sedan den riktade hatstormen har ungdomsförbundet ökat i antal medlemmar.

– Vi måste stå emot det här hatet, säger Sima Benni, som är en av dem som anslutit.

I Socialdemokraternas första maj demonstration i Hyltebruk 2019 är det Anton Karlsson som är huvudtalare. Gymnasiekillen som fick bli ansiktet utåt för SSU Hylte när hatstormen mot dem briserade i juni förra året. Numera är han ordförande för SSU Halland.

– Man känner fortfarande en frustration över att hatet fortgår. Men vi känner även stort hopp efter det som har varit, säger Anton Karlsson.

Även om händelsen var en negativ upplevelse menar han att den även fört en hel del gott med sig. Mer om det kan du höra i klippet ovan.

Du kan även se Mustafe Ahmed, ordförande i SSU Hylte och Sima Benni från SSU Hylte prata om hur det varit efter hatstormen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.