Nye HBK-tränaren Igor Krulj är Allsvenskans yngste tränare Foto: SVT

HBK:s nye tränare: ”Jag vet hur gammal jag är”

Publicerad

HBK:s nye huvudtränare Igor Krulj har nu haft sin första samling med laget. Han tar uppgiften med ro och har målsättningen klar.
– Ett stenhårt jobb för Halmstads bollklubb, säger han.

Det var förra veckan som HBK meddelade att meriterade Janne Jönsson fråntas ansvaret som huvudtränare till förmån för Igor Krulj, som med sina 28 år är den yngste huvudtränaren i Allsvenskan.

Något som han redan fått höra några gånger.

–  Jag har samma svar till alla; jag vet hur gammal jag är och jag har både körkort och pass så det är ingen fara. Det är ingen reflektion för mig, utan det handlar om ett stenhårt jobb för Halmstads bollklubb. Tillsammans med alla inblandade så ska vi lösa detta, säger Igor Krulj.

En nystart

Efter att laget spelat in bara sex poäng på tolv omgångar valde klubben alltså att göra förändringar i ledarstaben och Janne Jönssons roll i klubben blir nu att fokusera på talangutveckling och spelarrekryteringar, vilket han även tidigare gjort fast i kombination med rollen som huvudtränare.

– Detta är ett försök till en nystart och få ny energi. Jag har haft en dubbelroll som nu blir renodlad. Jag kan koncentrera mig på förhandlingar, säger Janne Jönsson.

Känner du bitterhet?

– Nej, det gör det inte. Det blir kanske en saknad, men jag har lite annat att stå i också, säger han.

Om drygt två veckor möter Halmstad Elfsborg i omstarten av Allsvenskan, och därmed börjar också kampen för att hålla sig kvar i högsta serien.

Hålla ihop laget

Igor Krulj manar till mod i spelet, men utan dumdristighet. Foto: SVT

Igor Krulj pekar på mod, utan dumdristighet, som en viktig nyckel till framgång för laget under hösten.

– Men framför allt att vi håller ihop laget, och ett stenhårt jobb ihop. Det finns inget annat, säger han.

Hur mår truppen?

– De har haft lite semester så tankarna i huvudet har kunnat lägga sig. De kommer med väldigt god ny energi. Vi blickar bara framåt.

”Kompetent ledare”

Vid stängslet intill träningsplanen följer en supporter lagets första samling med nye tränaren med viss optimism.

– Resultatet kommer att visa sig så småningom, men jag upplever det som positivt med Igor. Han är en kompetent ledare. Vi får se hur det går, säger Göran Elofsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer