Henrik Oretorp. Foto: SVT

Henrik Oretorp (C) slutar 2018

Uppdaterad
Publicerad
Sent på torsdagskvällen meddelade Henrik Oretorp, Centerpartiets kommunråd i Halmstad, att han inte ställer upp för omval 2018.

– Det är ett beslut jag tog redan när jag tillträdde att inte sitta längre än åtta år och nu känner jag att det är dags att lämna över till en ny kraft, för att fortsätta utveckla partiet och kommunen, skriver Henrik Oretorp i ett pressmeddelande.

På fredagsmorgonen träffar Oretorp pressen i rådhuset i Halmstad. Som svar på frågan från media på plats om han har några större planer inom politiken svarar han skämtsamt:

– Jag brukar ibland sticka ut hakan och säga varken regionen eller riksdagen, men jag kan tänka mig regeringen.

Letar ersättare

Staffan Svensson, vice ordförande för Centerpartiet i Halmstad, uppger att rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare är igång och att det finns flera starka kandidater.

Henrik Oretorp är kommunstyrelsens förste vice ordförande och kommunråd i Halmstad och distriktsordförande för Centerpartiet Halland. Han sitter också som ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Tillbaka till näringslivet

Det är de lokala uppdragen i Halmstad han planerar att lämna. Han planerar däremot att sitta kvar som distriktsordförande i Halland även efter valet 2018 om han får fortsatt förtroende.

Vad kunde du gjort bättre eller mer av?

– Vi kanske kunde kommit snabbare fram med Österskans, vilket är ett oerhört spännande område att utveckla.

Hur ser din framtid ut?

– Min ambition är att komma tillbaka till näringslivet och anta någon ny utmaning, men vad det blir får framtiden utvisa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer