Hampus och Bengt Liedman har tagit hockeyfansen i Colorado med storm. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Hockeylåten från en källare i Halmstad – spelas nu i NHL

Publicerad

I början av februari spelade Hampus och Bengt Liedman in en hyllningslåt till ishockeylaget Colorado Avalanche i en källare i Halmstad. En vecka senare står Hampus i NHL-lagets hemmaarena i Denver och lyssnar när låten spelas i högtalarna för hela hockeypubliken.

Flygbiljetterna var bokade och väskan var packad men det enda som saknades inför ishockeyresan var en ny hyllningslåt till favoritlaget i USA. Hampus Liedman från Ljungby tog sig då till sin pappas källare i Halmstad där de rockade in den nya låten och laddade upp den på nätet, något som P4 Halland var först med att rapportera om.

Väl på plats i Denver, Colorado, spelar DJ:n upp låten i hockeyarenan. Och det är inte första gången – detta blir Hampus tredje hyllningslåt som tagit Denver med storm.

Han intervjuas plötsligt i amerikansk TV och radio. Nu blir han igenkänd var han än går.

– Det är folk i arenan som kommer fram till mig och vill skaka hand, kramas och ta bild, säger Hampus Liedman.

Klicka på klippet för att se Bengt jamma och Hampus berätta om sina upplevelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.