Misstänkt knivmord i Rydöbruk. Foto: SVT

Högsta domstolen prövar inte mordet i Rydöbruk

Publicerad

Den 36-åring som dömts till mordet i Rydöbruk nekas prövningsrätt.

I februari dömdes en 36-årig man till 17 års fängelse för ett mord som skedde i september förra året. Tillsammans med en 18-årig man bröt sig då 36-åringen in i en fastighet i Rydöbruk, där två män och en kvinna befann sig. 36-åringen och 18-åringen attackerade männen med köttyxa och bajonett och en av männen avled senare.

Överklagade två domar

36-åringen överklagade domen till Hovrätten, som slog fast den tidigare domen. Det ville 36-åringen inte gå med på, och skickade därför in en överklagan till Högsta domstolen. Där framkom att han ville bli dömd för misshandel och att han skulle slippa betala skadestånd. I annat fall ville han att straffet skulle mildras.

Nu har Högsta domstolen beslutat att inte meddela prövningstillstånd, vilket innebär att Hovrättens dom fortsätter gälla.

18-åringen dömdes i tingsrätten för mord och grovt övergrepp i rättssak till fängelse i åtta och ett halvt år. Hovrätten bedömde dock att han var skyldig även till grov misshandel och höjde straffet till nio år. 18-åringen överklagade inte den domen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer