Klara Svensson och Denise Dalén ser bland annat fram emot att paddla SUP och spela boule på sommarlägret på Ön i Marbäck utanför Halmstad. Foto: Linnea Nybogård/ SVT

Högt tryck på Halmstads sommaraktiviteter – fler sökande än platser

Uppdaterad
Publicerad

Nu är sommarlovsaktiviteterna igång för Halmstad kommuns unga, och intresset har varit högt. Av 800 sökande fick 600 plats på någon aktivitet.

– Vi trodde att intresset skulle sjunka förra året på grund av pandemin, men det är lika stort, säger Jeanette Winberg, enhetschef för Unga möten på Kulturförvaltningen i Halmstad.

Nytt för i år är att kommunen satsat lite extra på att anordna aktiviteter för äldre ungdomar i åldrarna 16-19 år.

– Dels för att det är en målgrupp som är i extra behov. Sen är det också en målgrupp som vi jobbar med resten av året, så det känns viktigt att kunna erbjuda något under sommaren, säger Jeanette Winberg, enhetschef för Unga möten på Kulturförvaltningen i Halmstad.

För att minska smittorisken erbjuder kommunen lika många lägerplatser som vanligt men de håller fler läger med färre deltagare. Förutom läger går det bland annat att hänga på kulturhuset Nolltrefem och kommunen har öppnat tre mötesplatser i Vallås, Andersberg och Oskarström.

I klippet får du följa med några ungdomar som är på friluftsläger på gården Ön utanför Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.