Hopptornstvisten i Laholm kan lösas

Uppdaterad
Publicerad

Politiker och allmänhet ska nu i en gemensam arbetsgrupp försöka lösa hopptornstvisten i Laholm. Det blev resultatet av kommunens medborgarmöte på tisdagskvällen.

– Jag är försiktigt positiv, säger laholmaren Susannah Ling till SVT Nyheter Halland efter mötet. 

Några konkreta svar på om och vad det blir för hopptorn i Glänninge sjö fick Susannah Ling och de andra deltagarna inte. 

Däremot bestämdes att det bildas en arbetsgrupp bestående av representanter från både allmänheten och kommunen för att ta frågan vidare och hitta en lösning.

Laholmarna kom med förslag 

Arbetsgruppen ska gå igenom en mängd förslag som mötesdeltagarna fick lämna över på post-it-lappar under mötet. 

– Tanken är att det arbetet kommer fortsätta snarast, säger Cecilia Roos (M), ordförande i kultur- och utvecklingsnämnden som bjudit in till mötet.  

Bakgrunden till protesterna och medborgarmötet är beslutet  att det gamla femmeterstornet i trä, som nu rivits, ska ersättas med ett lägre flytande hopptorn. Mot detta har laholmare vänt sig, bland annat genom en Facebookgrupp som hittills lockat omkring 1500 följare.

En öronmärkt miljon 

Kommunen har öronmärkt en miljon kronor för att rusta upp badplatsen i Glänninge sjö. För de pengarna planeras bland annat för handikappanpassad ramp, trädäck och grillplatser. 

Budskapet från kommunen under mötet var att om det ska byggas ett nytt hopptorn av samma modell som det gamla måste något annat stryka på foten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.