Rastplatserna kring Jönköpings kommun ska utvecklas i ett nytt konstprojekt via kommunen. Konstnären Lisa Torell vill fokusera särskilt på yrkestrafiken. Foto: SVT/Arkivbild

Hovrätten fastställer dom för rastplatsvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten fastställer domen för den 32-åriga man som i mars blev dömd i Varbergs tingsrätt för grov våldtäkt på en kvinna på en rastplats vid Torpasjön 2015.

I mars 2015 blev en kvinna våldtagen av två män på en rastplats vid Torpasjön. En då 30-årig man blev dömd för brottet i Varbergs tingsrätt i december samma år.

LÄS MER: Våldtog kvinna på rastplats

Omdiskuterat fall

Fallet blev välkänt när hovrätten sänkte 30-åringens straff eftersom de menade att männen våldtagit kvinnan ”i tur och ordning.” Ett straff som senare skärptes till fem års fängelse när fallet togs upp i Högsta domstolen

Greps i Italien

Den andra mannen som nu är dömd i hovrätten kunde gripas i Italien i december förra året, efter att varit häktad i sin frånvaro.

Hovrätten fastställer nu mannens straff till fyra år och åtta månaders fängelse.

LÄS MER: Ytterligare man dömd för gruppvåldtäkt vid rastplats

Männen ska ha fört kvinnan till rastplatsen vid Torpasjön, strax söder om Kungsbacka, efter att ha träffat henne på en krog i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.