Det var i tisdags som Saga, den bruna hunden, blev påkörd av en bil som sedan lämnade platsen. Foto: Privat

Hundvalp kördes ihjäl – föraren smet

Uppdaterad
Publicerad

Den nio månader gamla hundvalpen Saga såg något spännande på trottoaren utanför trädgården i Sennan och hoppade dit för att kika – då small det.

– Jag hörde att en bil stannade till, men när vi kom ner till vägen var bilen borta och Saga låg livlös på gatan, säger Cecilia Johansson.

Det var under tisdagseftermiddagen som valpen Saga var ute och lekte i trädgården hos Cecilia Johansson i tätorten Sennan i Halmstad kommun. Plötsligt fick hon syn på något spännande på trottoaren intill vägen, där hastigheten är nedsatt till 40.

Saga smet nyfiken ner från gräsmattan mot trottoaren. Samtidigt kom en bil körande och det hördes en smäll.

– Jag blev chockad och sprang in för att hämta min sambo. Då hör jag att en bil stannar till, så vi skyndar oss ner och möts av stillastående bilar i båda riktningarna. På gatan låg Saga livlös, berättar Cecilia.

– Jag stod bara och skrek medan Martin sprang ut på gatan, fortsätter hon.

Valpen försökte resa sig

På vägen hade flera bilar stannat. Föraren i den första bilen gick ur bilen för att berätta vad som hänt.

– Tydligen ska den bil som kört på Saga redan försvunnit när han själv kom till platsen. Han berättade att Saga hade försökt resa sig men sen ramlat ihop. Jag vet inte var hon fick kraften till att resa sig från, men hon var nog i chock, säger Cecilia.

Själv är hon mycket upprörd över hur man som förare kan köra på ett djur och sedan inte stanna för att ta reda på hur det gick eller vem djuret tillhör.

– Jag är så fruktansvärt irriterad över att personen bara åkt vidare. Jag vill att den personen ska veta att den har ett liv på samvetet och jag vill veta vad som pågick i huvudet, säger Cecilia.

Tiken letade efter sin valp

När Cecilia och Martin kom hem från veterinären möts de av Sagas mamma, tiken Nomi, som förstod att något hade hänt.

– Nomi sprang runt och pep förtvivlat medan hon letade efter Saga. Jag förstår henne, vi är ju självklart också väldigt ledsna. Det känns så tomt att hon inte är kvar, säger Cecilia.

Cecilia, som inte kunnat släppa att föraren smitit från olycksplatsen, har polisanmält händelsen och gått ut på sociala medier i ett försök att hitta föraren som enligt vittnesuppgifter kan ha kört en vit skåpbil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.