Kommunrådet: ”Det kommer att skapa fina förutsättningar för de fyra föreningarna i kommunen.” Foto: TT/Hylte kommun

Hylte kommun inviger konstgräsplan

Publicerad

På lördagen invigs den nya konstgräsplanen på Örnvallen i Hyltebruk.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) så var Hylte kommun först i Halland med att bygga en konstgräsplan för 15-20 år sedan. Men den har varit i dåligt skick. Efter en lång politisk process så invigs nu den nya planen på Örnvallen i Hyltebruk.

– Det har varit en lång väg. Föreningarna har påtalat länge att den är uttjänt och de sista fem åren har den varit i så dåligt skick att det varit matchförbud på den, säger Ronny Löfquist (S).

Fotbollsstjärnor besöker invigningen

Till invigningen som börjar vid ett-tiden bjöd kommunen in 14 stycken fotbollsprofiler som kommer från Hylte. Sex eller sju stycken är klara, bland annat landslagsspelaren Olivia Schough och Malmö FF-spelaren Marcus Antonsson.

– Det är extra kul att de har prioriterat sin hembygd. Vi ska ha en liten femkamp med dessa profiler, säger Ronny Löfquist (S).

Vad betyder den här konstgräsplanen?

– Det kommer att skapa fina förutsättningar för de fyra föreningarna i kommunen. Den ligger i Hyltebruk, men är till för alla klubbar i Hylte. Den kommer att vara till stor nytta, säger Ronny Löfquist (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer