Kommunråden berättar om hur samarbetet är tänkt att se ut. Foto: SVT

Hylte och Falkenberg inleder stort samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Hylte och Falkenbergs kommun har inlett ett stort samarbete där kommunerna tänker sig kunna samarbeta på flera olika områden. Bland annat handlar det om hemtjänst, arbetsmarknad och administrativa tjänster.

– Vi är väldigt glada för att Hylte har svarat på den här frågan väldigt positivt, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

Det handlar om mellan tio och tjugo punkter där kommunerna tänker sig ett samarbete. Några projekt har redan inletts, så som att kartlägga ödehus även i Hylte och att få personer som står långt från arbetsmarknaden in i arbete.

– Jag hoppas att det kan ge Falkenberg ganska mycket. Framför allt när det gäller landsbygdsutveckling och den delen av kommunen som ligger när Hylte, säger Per Svensson (S).

– Det är svårt för små kommuner och vi kommer behöva samverka med många kommuner, inte bara Falkenberg, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande i Hylte.

I klippet berättar kommunråden om samarbetet, samt svarar på om det kan bli aktuellt med en sammanslagning av kommunerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.