Carina Åhman, ordförande i Hyltebruks IF, om helgens skadegörelse. Foto: Privat

Hyltebruks IF drabbades av skadegörelse

Publicerad

Ungdomarna i Hyltebruks Idrottsförening möttes av uppbrutna dörrar och klotter när de skulle förbereda säsongavslutningen i klubbstugan på Örnvallen i helgen.

– Det är klart att man blir ledsen, säger klubbens ordförande Carina Åhman.

Det var under söndagsförmiddagen som ungdomssektionen möttes av skadegörelsen på Örnvallen i Hylte. Dörrar stod uppbrutna på vid gavel och väggar hade täckts med klotter.

Ungdomsavslutningen som skulle äga rum under kvällen fick omedelbart ställas in.

– Tio ungdomslag fick beskedet att det inte blir någon avslutning eftersom vi inte kunde använda klubbstugan. Det är jättetråkigt, säger Carina Åhman, ordförande i Hyltebruks IF.

Fyra föreningar drabbade

Efter inbrottet i klubbstugan saknades bland annat godis, chips och en stereo – men fotbollsklubben är inte ensam om att ha utsatts för skadegörelsen.

Sammanlagt fem olika byggnader på Örnvallen har fått skador, och därigenom är också Reumatikerföreningen, friidrottsklubben Rydö Ask och Hyltes bouleklubb drabbade.

”Onödiga kostnader”

Händelsen är polisanmäld och nu väntar reparationskostnader och klottersanering för klubben.

– Det blir onödiga kostnader. Vi är en ideell förening som jobbar för att ungdomarna ska få utöva sin fotboll. Man blir ledsen, säger Carin Åhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.