Ronny Löfquist (S) är kommunråd i Hylte. Nu hyllar han Jennie Nilsson (S) som var kommunråd i början av 2000-talet i samma kommun. Foto: SVT/Riksdagen

Hyltes kommunråd hyllar utnämnandet av Jennie Nilsson (S)

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen utnämnde Stefan Löfven (S) Jennie Nilsson (S), tidigare kommunråd i Hylte kommun till landsbygdsminister. Ett utmärkt val, enligt Hyltes nuvarande kommunråd.

Stefan Löfven (S) menade under en presskonferens på måndagen att Jennie Nilsson (S) är väl rustad för uppdraget som landsbygdsminister. Det håller Ronny Löfquist (S), nuvarande kommunråd i Hylte, med om.

– Det är jättekul. Hon är född och uppväxt i Brännögård utanför Torup och vet vad landsbygd är. Det är positivt att hon vet hur det är att bo utanför städerna, säger Ronny Löfquist (S).

”Har nära kontakt med henne”

Ronny Löfquist (S) berättar att Jennie Nilsson (S) var med och startade upp SSU i Hylte på 90-talet. 1994 tog hon plats i kommunfullmäktige i Hylte och blev kommunstyrelsens ordförande 2001.

Nu tror Ronny Löfquist (S) att Hylte kommun kan dra nytta av henne.

– Jag har jobbat med henne i tio år och har nära kontakt med henne. Jag kan välja att lyfta in problem och möjligheter till regeringen på ett helt annat sätt nu, säger Ronny Löfquist.

Andra ministern från Hylte på kort tid

En annan tidigare minister som är uppvuxen i Hylte kommun är Anna-Karin Hatt (C) som var minister i Alliansens regering 2010-2014. Ronny Löfquist (S) tycker att det sänder bra signaler till unga i kommunen.

– Det är relativt ovanligt att på kort tid få två ministrar. Det visar att det går att komma långt och ta sig hela vägen oavsett var man är uppvuxen. Unga och barn ser nu att man kan göra sin röst hörd och påverka, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.