Foto: SVT

I april åtalas misstänkte Frennarpsmördaren

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring det tre år gamla mordet på Frennarp i Halmstad går mot sitt slut. I dag omhäktades den misstänkte 20-åringen.

Det var den 30 januari som 20-åringen greps för mordet på en 16-årig pojke i Frennarpsskogen våren 2014.

På torsdagen, exakt två månader senare, hölls en ny häktningsförhandling i Halmstad tingsrätt där det beslutades att mannen ska fortsätta vara häktad och att åklagare och polis får ytterligare tre veckor – fram till den 21 april – på sig att utreda mordet.

Mordet på Albin

Klar bild av händelsen

Den nya tidsfristen kommer att räcka för att färdigställa utredningen, uppger åklagaren Gisela Sjövall.

– Vi går mot slutet i utredningen och det är bara några förhör till som ska hållas och några uppgifter som ska kollas. Vi har en rätt klar bild av vad som har hänt, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Den misstänkte gärningsmannen har erkänt att han tagit livet av 16-åringen, men motsätter sig att det ska kallas mord. Han menar att det ska ses som misshandel och vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet