Elisabeth Mattsson och Ann-Louise Ebefors Halliwell. Foto: Halmstads kommun och SVT

I år är det tyll i riset i Halmstad kommuns påskpynt

Uppdaterad
Publicerad

I år är det björkar med färgglatt tyll som ger påskstämning på Halmstad kommuns gator och torg. Efter två år med ulltussar tyckte växhusarbetarna att det var dags för något nytt.

De senaste åren har det varit en stor debatt om påskfjädrar ska få användas vid påskpynt eftersom de i många fall har plockats från levande djur. För två år sedan bytte Halmstad kommun ut fjädrarna mot ulltussar från en fårförening i Kil.

Men nu var det åter igen dags att tänka nytt och i år föll valet på tyll i vårglada färger.

– Det behöver inte vara samma pynt varje år och det har fått god respons, säger växthusarbetare Elisabeth Mattsson som tillsammans med kollegan Ann-Louise Ebefors Halliwell tog idén till kommunen.

Pyntet ska fånga ögat

Tyllbitarna som sitter i björkriset, ser ut som en enkel servettvikning, är i pastell med färgerna rosa, blålila, gröna och gula.

– Vi vill att pyntet ska fånga ögat, berättar hon.

Det är inte bara klassiskt påskris som sätter färg i kommunen. I rondellen vid Slottsjordvägen och Karl XI:s väg har de gjort i ordning gula blomsterplanteringar med påskliljor och penséer.

– De ser ut som fågelbon, säger Elisabeth Mattsson eftersom en krans av björkris ligger runt de gula blommorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer