Foto: SVT

Misstänkt Rydömördare kan få livstid

Publicerad

I dag kommer tingsrättens dom för det misstänkta mordet i Rydöbruk i september i fjol. Åklagaren har yrkat på livstidsfängelse för en av de åtalade männen.

Det var natten till den 13 september som de två misstänkta – 18 och 35 år gamla – tog sig in i en bostad i Rydöbruk. Med sig hade de bajonett, köttyxa och en spikklubba.

Två män attackerades inne i bostaden. Den ena mannen lyckades fly, medan den andre, en man i 40-årsåldern, avled under natten på operationsbordet efter stickskador i bröstet och bålen.

Dom väntas i dag

För snart en månad sedan inleddes rättegången i Halmstad tingsrätt. Kammaråklagare Klas Lundgren har yrkat på livstids fängelse för den 35-årige mannen, men båda männens försvarare håller inte med kammaråklagaren.

35-åringens advokat Irene Lind menade i sin slutplädering att hennes klient inte haft någon del i det dödliga våldet. Han erkänner enbart misshandel.

Den åtalade 18-åringen har erkänt att det var han som utdelade de hugg med en bajonett som kostade en man i 40-årsåldern livet. Hans advokat menar att det handlar om vållande till annans död.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Rydöbruk

Mer i ämnet