Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I somras blev Ilona Barbulov ett välkommet tillskott i gymnastikklubben. I klippet får du reda på vad som hänt sedan vi träffade henne senast. Foto: Anton Johansson/SVT

Så gick det sedan: Ilona från Ukraina tränar gymnastiklaget i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Senast vi träffade Ilona Barbulov hade hon precis börjat träna gymnaster i Halmstad. Nu är dagarna hektiska med två jobb och utbildning till gymnastikdomare i Sverige. Se henne berätta om livet just nu och om framtiden.

– Jag får stiga upp väldigt tidigt, säger Ilona Barbulov.

Hon  flydde från Ukraina under våren och hamnade sedan i Steninge utanför Halmstad. I Ukraina var hon tränare i rytmisk sportgymnastik och hittade snart föreningen Halmstads rytmiska gymnastikförening där hon kunde fortsätta att träna barn och unga.

Halland och kriget i Ukraina

Starta klippet ovan för att få reda på hur det gått för gymnastikläraren Ilona Barbulov sedan SVT Nyheter Halland träffade henne i somras.

Fakta

Ukrainamottagandet i Halland 2022

I Hallands kommuner finns totalt 958 ukrainska krigsflyktingar.

620 är kvinnor eller flickor.

338 är män eller pojkar.

Antal per kommun:

Halmstad: 309

Kungsbacka: 222

Falkenberg: 142

Varberg: 181

Laholm: 70

Hylte: 34

Siffran anger lägesbilden den 30 november 2022.

Statiken baseras på ukrainare som finns i det skyddsbehövande systemet. Personer som flyttat vidare till andra län efter att ha mottagits i Halland ingår inte.

Källa: Länsstyrelsen i Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halland och kriget i Ukraina

Mer i ämnet