Inga Pride-pengar från regionen

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad Pride kämpar med en knackig ekonomi men Region Halland vill inte hjälpa till.

– Det är jättetråkigt att de inte kan vara med för det är inga stora summor vi pratar om. Och det hade varit ett tydligt statement att alla faktiskt ska kunna få ha den bästa livsplatsen här, säger Linda Bjerman, ordförande för Halmstad Pride till SVT Nyheter Halland.

Ska beröra hela Halland

Om två veckor är det dags för den första pridefestivalen i Halmstad genom tiderna. Men trots att Halmstad Pride har det kämpigt ekonomiskt så anser inte Region Halland att de ska vara med och bidra. Detta eftersom det som regionen sponsrar enligt regiondirektören ska beröra hela Halland.

– Det här är en jätteviktig fråga naturligtvis och hade det varit en pridefestival för hela Halland så hade vi säkert varit med, säger regiondirektören Catarina Dahlöf till SVT Nyheter Halland.

”En folkhälsofråga”

– Jag skulle vilja påminna dem om att HBTQ-frågan är en folkhälsofråga och därför är den viktig att synliggöra och den bör finnas med i all verksamhet som regionen sysslar med, säger Linda Bjerman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.