Pojken hittades död i ån Ätran Foto: Thomas Johansson/TT

Polisen: Inget brott bakom tolvåringens död

Uppdaterad
Publicerad

Enligt den preliminära rättsmedicinska undersökningen tyder det mesta på att han troligen dog av drunkning, skriver polisen på sin hemsida. Polisen misstänker inte att tolvåringen som försvann förra veckan i Falkenberg, och sedan hittades död, utsatts för något brott.

I tre långa dygn letade tusentals frivilliga, Missing People, polis, militär och hemvärnet efter en tolvårig pojke med Down syndrom som försvann när han var ute och promenerade med familjens hund i Falkenberg i tisdags.

På fredagen kom beskedet: en person hade hittats död i Ätran vid kraftstationen. Polisen sade att det med störst sannolikhet var den tolvåriga pojken som hittats. Nu meddelar polisen att pojken har identifierats och att anhöriga är underrättade.

12-åring drunknad i Falkenberg

Den preliminära rättsmedicinska undersökningen som presenterades på måndagen visade att pojken troligen har dött av drunkning.

– Det finns ingen misstanke om brott, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst till SVT Nyheter Halland.

Förundersökningen om misstänkt brott kommer att fortgå i avvaktan på det slutliga rättsmedicinska utlåtandet.

– Det ligger i sakens natur att den pågår tills ärendet är avslutat, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet