Efter oenighet inom kommunen säger polisen nej till tävlingen. Foto: TT

Inget strandrace på Skrea

Publicerad

Motocross tävlingen på Skrea strand kunde ha lockat uppåt 5000 personer enligt initiativtagarna. Idén hann stiga till skyarna innan den nu skjuts till marken i ett moln med lukt av oljeblandad bensin. 

Tävlingen har skapat en rejäl oenighet bland politikerna i Falkenbergs kommun. Eftersom trafiknämnden äger frågan och de sade nej – blev det ett nej. Polisen nekar i de flesta fall tillstånd om det råder minsta tvivel från kommunen. 

Per Johansson (C) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden är besviken att tävlingen inte blir av. 

– Jag tyckte det var en bra idé men det var andra som inte tyckte det. Tråkigt att det inte blir av. Jag tror det hade blivit ett bra event och lockat hit en hel del nytt folk och satt Falkenberg på kartan ytterligare.  

Kultur- och fritidsnämnden sa ja till arrangemanget men trafiknämnden tyckte inte det var en bra idé.  

– Stranden och klitterna är ett skyddat område och motortrafik är förbjuden med undantag för uttrycknings- och renhållningsfordon, säger Jan Dickens (S) vice ordförande i trafiknämnden tidigare till SVT.

Lokalt initiativ 

Det var motocrossklubben Falcon som från början tog kontakt med destinationsbolaget som hjälper arrangörer som vill fixa evenemang. De ville arrangera tävlingen med hjälp av en annan aktör som de skulle få hjälp av.

Länk till tidigare artiklar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.