Foto: TT

IVO vill att Halmstads kommun ska betala särskild avgift

Publicerad

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, vill att Halmstads kommun ska betala en särskild avgift på 10 000 kronor.

Anledningen är att en man i Halmstads kommun, som varit beviljad ledsagarservice sedan slutat av 2015, under en sju månader lång period ändå inte fått den servicen. Därmed har han inte kunnat komma ut på fritidsaktiviteter som han har haft rätt till.

Det var i oktober 2015 som mannen först beviljades ledsagarservice men i september 2016 avbröts servicen, för att sedan upptas igen i april 2017. Enligt nämnden avbröts ledsagningen för att den inte fungerat. Att det dröjt flera månader innan ledsagningen kom igång igen ska ha berott på att den tilltänkta ledsagaren inte kunnat ta uppdraget direkt.

IVO menar att det långa avbrottet inte går att klassa som skäligt och menar att Halmstads kommun därför bör åläggas att betala en särskild avgift för den perioden som aktiviteterna uteblev.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer