Ringhals. Foto: TT

Jättebonus ska hålla kvar personalen på Ringhals

Uppdaterad
Publicerad

Ringhals ledning satsar nu på ett bonusprogram för att kontrollrumspersonalen till Ringhals 1 och 2 ska stanna kvar tills reaktorerna stängs ner.
– Ett generöst erbjudande, säger Ringhals vd Björn Linde.

Det är Hallands Nyheter som rapporterar om programmet som omfattar runt 140 anställda. Satsningen görs för att företaget ska locka personalen att stanna och redan vid årsskiftet görs den första utbetalningen på 50.000 kronor. Sedan höjs nivån.

– På Ringhals är alla lika viktiga och all personal behövs för driften. Det är ett generöst erbjudande som vi har gett, fram tills att vi stänger Ringhals 1 och 2, säger vd:n Björn Linde till HN.

Omfattar endast kontrollrumspersonalen

Hur mycket får då de anställda som väljer att stanna kvar tills reaktorerna stänger 2019 respektive 2020? Jo, de som arbetar på Ringhals 2 får totalt en bonus på 350.000 kronor. För dem som jobbar på Ringhals 1 väntar 450.000 kronor extra.

Men det är bara de som utbildat sig till kontrollrumspersonal och som uppfyller den yrkeskategorins högt ställda krav som får ta del av bonusen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ringhals

Mer i ämnet