Jörgen Persson förlänger med landslaget

Publicerad

Under tre månaders tid har Jörgen Persson vikarierat som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis. Nu är det klart att Jörgen fortsätter, i en ny roll, som matchcoach och spelarutvecklare åtminstone fram till European Games i Minsk som spelas i slutet av juni.

Peter Blomqvist är tillbaka som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis. Det betyder dock inte att den vikarierande förbundskaptenen Jörgen Persson får lämna sina uppdrag helt.

– Att vara förbundskapten innebär fler uppgifter än enbart själva bordtennisen. Dessa uppgifter slipper nu Jörgen som helt kan fokusera på spelarnas individuella utveckling samt vara med under träning och match, säger Mikael Andersson, Sportchef på svenska bordtennisförbundet.

Jörgen Persson själv ser fram emot sitt nya uppdrag och hoppas kunna bidra med både rutin och kunskap.

– Jag ska dela med mig av det jag lärt av min resa och av de misstag man gjort. Det var ju inte alltid man gjorde rätt. Jag vill vara tydlig med det och föra en bra dialog med spelarna. Det minns jag att jag själv tyckte var viktigt, säger Jörgen Persson

Kommer betyda mycket

En spelare som kommer få ta del av Jörgen Perssons kunskaper är Mattias Falck, tidigare i Halmstad BTK och rankad på plats 16 i världen. Han ser positivt på Jörgen Perssons fortsättning i landslaget.

– Det betyder otroligt mycket. Han är väldigt klok, en bra matchcoach och ser detaljer som andra ibland inte ser. Vi har jobbat ihop ett tag och jag tror att de små detaljerna vi slitit med kommer kunna få mig att ta det sista steget till den absoluta världstoppen, säger Mattias Falck.

Att Jörgen Persson endast skrivit på för ytterligare knappa tre månader behöver inte oroa de som fasar över att han sedan försvinner. Planen är enligt bordtennisförbundet att samarbetet ska sträcka sig över OS i Tokyo 2020.

Hör mer om vad Jörgen Persson har att säga om sitt uppdrag i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer