Kjäll miste livet under rånförsök i Gislaved. Nu hyllas han av crossfit-vännerna Patrik och Malin Braw (till höger). Foto: Privat

Vännerna tränar för att hedra Kjäll Gustafsson

Uppdaterad
Publicerad

Halmstadsbon Kjäll Gustafsson miste livet under ett rånförsök på en restaurang i Gislaved. Nu hyllas han av sina träningskompisar från crossfiten i Halmstad.
– Han var råstark och snäll som en krambjörn, säger Patrik Braw.

Malin och Patrik Braw äger Crossfit Svea i Halmstad där Kjäll Gustafsson beskrivs som något av en hustomte och där han har varit med från starten.

– Många kallade honom för Bamse, eftersom han var sådan att är man stark så måste man också vara snäll, säger Malin Braw.

Ska hylla sin klubbkamrat med ett pass

Nu på fredag ska de hålla en speciell träning i Kjäll Gustafssons ära, en ”Hero Wod Kjäll”, en så kallad workout of the day. Passet ska sen köras varje år för att hylla den bortgångne och mycket uppskattade klubbkamraten.

– Vi kommer köra alla hans personbästa, hans favoritövningar och utgå från bland annat hans födelsedatum för att skapa antal övningar, säger Patrik Braw från crossfitklubben.

– Vi har lagt upp passet så att alla crossfitboxar i Sverige kan ta del av det, så det kommer förmodligen vara folk från hela Sverige som kör samma pass för att hedra Kjäll, säger Malin Braw från Crossfit Svea.

Kjäll Gustafsson brann för styrketräningen och peppade jämt sina klubbkamrater.

– Han tog 300 kilo i marklyft. Vem gör liksom det, det är nästan omöjligt, säger Patrik Braw och skrattar åt minnet.

Beskrivs som väldigt hjälpsam

– Han var en fantastisk människa. På våra sociala medier är det bara en massa hjärtan överallt och folk som berättar om hur Kjäll tog sig tid för att hjälpa dem med svåra styrkeövningar eller vad som helst, säger Patrik Braw.

– Hela grejen är så fruktansvärt ledsam, det här meningslösa våldet, säger Malin Braw och fortsätter:

– Så fort någon behandlades orättvist så steppade Kjäll upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet