Arkivbild från fullmäktige i Halmstad Arena i november, 2020. Foto: SVT

Klart: Kommunfullmäktige i Halmstad klubbade Alliansbudget

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen stod det klart. Det blev Alliansens budget som fick majoritet när kommunfullmäktige hölls i Halmstad under måndagen. Det innebär att skatten blir oförändrad i kommunen.

Efter en lång dag med debatter blev det slutligen Alliansens förslag till budget för perioden 2022-2026 som antogs på fullmäktigemötet i Halmstad under måndagen.

Beslutet togs med siffrorna 42-29. Budgeten röstades igenom med stöd av Sverigedemokraterna, som gick på den linjen.

Under innevarande år har alliansen styrt Halmstad med en budget byggt på Socialdemokraternas budget.

Fokuserar på förebyggande insatser

Effekterna av coronapandemin har präglat årets budgetarbete. Bland annat ligger fokus framåt på förebyggande insatser mot psykisk ohälsa, kriminalitet och utanförskap, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Kommunalskatten 2022 kommer att vara oförändrad med 20,98 per intjänad hundralapp.

Så styrs Halmstad:

Sedan valet 2018 styrs Halmstads kommun av Alliansen som består av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna. De fyra Allianspartierna har dock ingen egen majoritet i kommunfullmäktige. Övriga partier är Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.