Den gamla byggnaden är gammal och i mycket dåligt skick. Foto: Varbergs kommun

Klart med ny omklädningsbyggnad till Sjöaremossen

Publicerad

Nu är det klart att Sjöaremossens gamla omklädningsbyggnad byts ut mot en ny. Prislappen blir 11 miljoner kronor för den nya byggnaden.

Varbergs kommun meddelar nu att en ny omklädningsbyggnad ska stå klar hösten 2019. Byggnaden kommer stå vid Sjöaremossens isbana, vilket är hemmaplan för Sunvära SK, som på damsidan spelar bandy i högstaserien och för Kungsbackalaget Frillesås BK, vars badnyherrlag i år gick upp i elitserien.

– Det är en mycket efterlängtad investering och sista delen i en mycket stor satsning som gjorts på Sjöaremossen under flera års tid, säger Christofer Bergenblock (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Har investerat totalt 14 miljoner

Varbergs kommun har sedan 2011 investerat 14 miljoner kronor i Sjöaremossens isbana. De befintliga lokalerna för omklädning är i nuläget gamla och i väldigt dåligt skick. Snart ska den rivas och istället ska där stå en helt ny lokal, som kommer innehålla fyra omklädningsrum, värmestuga, kiosk, domarrum, teknikrum och så ett utrymme för slipning av skridskor.

Rivning påbörjas efter säsongen

Rivningen av den nuvarande byggnaden ska starta efter säsongsavslutningen våren 2019 och redan under hösten ska den helt nya omklädningsbyggnaden stå färdig, till en kostnad av 11 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.