Här, i Halmstad arena, hålls Melodifestivalens Andra chansen-tävling i mars nästa år. Foto: SVT

Melodifestivalen till Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen landar i Halmstad 2016. 5:e mars smäller det!

Det handlar om den sista deltävlingen innan finalen – andra chansen. Att det nu är dags för Halmstad att stå som värd för ett av Sveriges största tv-program har länge funnits på tapeten.

– Vi har länge tittat på Halmstad som ett alternativ och vi är väldigt glada över att äntligen kunna få möjliggöra det. Framförallt tittar vi på en spridning över landet, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

”Viktigast av allt”

Och just att sprida Melodifestivalen över landet är något som man från produktionshåll lägger stor vikt vid.

– Det är viktigast av allt. Det är SVT:s uppdrag att fara ut och möta publiken. Det är vårt uppdrag att faktiskt vara ute i landet med Melodifestivalen så att det inte blir en angelägenhet i storstäderna enbart, fortsätter Helenius.

”Hoppas på glädjefylld vecka”

När Melodifestivalen kommer till stan innebär det en produktion med upp till 500 medarbetare som kommer att finnas på plats i en dryg vecka. Den femte mars slås portarna upp till Halmstad Arena där artisterna ska kämpa om finalens sista platser. Och förväntningarna på Halmstad är stora. 

– Åh, jag förväntar mig att Halmstadsborna välkomnar Melodifestivalen och att de ser fram emot att vi kommer dit. Och att det blir en glädjefylld vecka, avslutar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer