Så här såg det ut förra året när mc-klubben genomförde sitt välgörenhetsrun. Foto: Privat

Knights MC kör motorcykel för välgörenhet

Publicerad

På lördagen kör motorcykelklubben Knights MC sin årliga välgörengetsrun. Pengarna som samlas in går till Kvinnojouren i Halmstad och Barndiabetesfonden.
– Det är många kvinnor som är utsatta av olika skäl. Det är något vi inte köper, säger Kay Rönn, eventansvarig på klubben.

De senaste åren har runt 200 motorcyklister samlats för att delta i evenemanget.

– Det är alla möjliga som kommer och deltar. De flesta är från närområdet men det har även varit deltagare som har kört ända från Trondheim, säger Kay Rönn, som deltagit tre gånger tidigare.

På lördag startar de i Halmstad och kör sedan en sträcka mellan åtta och tio mil i södra delarna av Halland. Men den exakta rutten är ännu inte bestämd.

– Sträckan beror på vädret och bestäms under morgonen. Sedan är vi många som kör tillsammans och måste anpassa oss efter trafikläget och vägarna, säger Kay Rönn.

Ger stöd till forskning

Pengarna, som samlas in genom bland annat startavgiften, går till Kvinnojouren i Halmstad och Barndiabetesfonden.

– Diabetes är en sjukdom som ibland är lite bortglömd, men det är många barn och unga som drabbas. Vi vill vara med och stötta forskningen, säger Kay.

Gensvaret från organisationerna som fått pengar även tidigare år säger han är positivt.

– De är väldigt tacksamma och tycker om att vi stöttar och markerar att vi tycker det är viktigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer