Sängen där mordförsöket ska ha ägt rum. Bilden är från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Polisen.

Knivhögg man i sängen – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern åtalas nu vid Varbergs tingsrätt misstänkt för mordförsök. Mannen ska ha försökt döda en annan man genom att hugga honom med ett knivliknande föremål när denne låg i en säng.

Händelsen inträffade den 19 augusti i Kungsbacka kommun. Offret som är i 30-årsåldern, ska då ha befunnit sig hemma hos den åtalade mannen.

Enligt åtalet låg mannen i en säng när den misstänkte högg honom i kroppen med hjälp av en kniv.

Attacken ska ha förorsakat blödande sår och skador på buken. Efter händelsen kördes mannen till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Motbevisas av rättsläkaren

Mannen som åtalas förnekar gärningen och säger i förhör att skadorna på offret är självförvållade. Detta motbevisas av rättsläkaren, som också har förhörts i sammanhanget.

Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott då han ska ha använt diazepam samma dag som det misstänkta mordförsöket ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.