Foto: TT

Knivman gripen efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

En man beväpnad med en kniv gick på lördagskvällen till anfall mot flera personer i Kungsbacka kommun. Han greps senare av polis och är nu misstänkt för försök till dråp.

Vid halv nio-tiden mottog polisen flera samtal om en man i 20-årsåldern som gick omkring i ett bostadsområde vid Brattås. Enligt de första uppgifterna skrek och gapade han samtidigt som han kastade saker omkring sig.

Ett flertal boende omringade mannen i väntan på polis. Men då ska mannen plötsligt ha dragit upp en kniv och börjat jaga och göra utfall mot personerna.

Greps i närliggande bostad

Polisen anlände strax efter klockan nio med bilar, hundar och helikopter. Då konstaterades att en man hade blivit skadad i ena handen efter att ha försökt värja sig mot ett utfall från knivmannen.

– Det rör sig inte om någon knivskada, utan när han har ryggat tillbaka ska han ha fallit och skadat handleden, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen pratade med personerna på platsen och fick in tillräckligt mycket uppgifter för att kunna gripa den misstänkte i en närliggande bostad. 

Brottsrubriceringen är försök till dråp och möjligen hemfridsbrott. Mannen har ännu inte förhörts eftersom han inte ska ha varit talbar.

– Han är känd av oss och har tidigare begått brott. Jag tänker inte gå in på vilken typ, men han är våldsbenägen, säger Stefan Gustafsson.

Det är sedan tidigare beslutat att mannen ska utvisas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.