Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Ung man knivskuren i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

En ung man knivskars utomhus i Kungsbacka vid 01-tiden natten mot lördagen. Enligt uppgifter till polisen ska angreppet skett oprovocerat och en person ska ha setts springa från platsen.

– Enligt uppgift känner de inte varandra, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Mannen, som ska vara i 25-årsåldern, fördes till sjukhus och enligt polisen ska läget ha varit allvarligt. Under natten mot lördag har polisen befunnit sig på platsen och sökt av området med hund, man har också genomfört en kriminalteknisk undersökning.

Enligt polisen finns det ett vittne till händelsen som ska höras av polis. Polisen eftersöker också andra personer som kan ha sett eller hört något under natten. Än finns ingen misstänkt eller frihetsberövad för händelsen.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Vill ha tips

På måndagsförmiddagen meddelande polisen att utredningsarbetet fortsätter och att man har knackat dörr men att det fortfarande inte finns någon misstänkt. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med tips.

– Ja, med alla iakttagelser som kan vara av intresse, säger Jesper Koch, inspektör hos polisens krimjour i Halland.

25-åringen vårdas fortsatt på sjukhus under måndagen och har genomgått operationer, enligt polisen som berättar att läget är allvarligt men stabilt.

Uppdatering 5 maj:

Under tisdagseftermiddagen var fortfarande ingen person misstänkt för det misstänkta mordförsöket. Polisen har samlat in övervakningsfilmer och söker vittnen och tips från allmänheten.

Mannen som knivskars har opererats i buken och har nu flyttats från intensiven för rehabilitering. Polisen har hört mannen men han kan inte identifiera personen som huggit honom med kniv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.