Se kommunalrådet Lisa Andersson (M) och vd för kommunala bostadsbolaget, Christer Kilersjö svara på kritiken mot att det inte byggs tillräckligt med bostäder för personer med låg inkomst i Kungsbacka kommun. Foto: SVT

Allmännyttan i Kungsbacka besvarar kritiken om få hyreslägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Tillsammans för Kungsbacka kritiserar att det inte byggs tillräckligt med billiga hyreslägenheter i kommunen. 

– Nyproduktionen kommer aldrig kunna bygga bort bostadskön för dem med låg inkomst, svarar Christer Kilersjö, vd för det kommunala bostadsbolaget Eksta bostäder.

Kungsbacka kommuns politiker har satt som mål att det ska byggas 500 nya bostäder i kommunen varje år.

Trots det är det i snitt är det sex års väntetid för att få en bostad via den kommunala bostadskön och ungefär 6500 personer står i kö.

– Det är en jättetuff sits för alla som behöver en bostad snabbt, säger Christer Kilersjö.

I klippet berättar Christer Kilersjö och kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson (M) mer om hur kommunen jobbar för att ge personer med låg inkomst en chans att få en hyresrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.